Network Menu

Månadens Swea juni 2017

Här kommer vi att presentera SWEA-medlemmar på månadsbasis för att förbättra insynen i SWEA Irland som organisation och visa på vår bredd. Först ut är Sara Reby, som ansvarar för SWEA Professional på Irland.

 

Berätta varför du blev medlem i SWEA 

SWEA är ett fantastiskt globalt nätverk, där medlemmarna har massor av erfarenheter och kunskap. Det finns alltid någon att fråga om hjälp eller råd, om i stort sett vad som helst du kan behöva hjälp med. När jag flyttade till Dublin första gången var jag på SWEAs julmarknad, det var så jag fick veta om föreningen. Efter några år tillbaka i Sverige flyttade jag med man och barn till Slovakien och där blev jag aktiv inom SWEA för att barnen skulle få höra svenska från någon annan än mig. När vi hamnade tillbaka i Dublin 2010 blev jag medlem i SWEA Irland och senare styrelseledamot, mycket för barnens skull men också för min egen. Vi har mycket gemensamt och nu när vi kommit igång med SWEA Professional, ett professionellt nätverk, så finns det ännu en anledning att vara engagerad.

Varför flyttade du till Dublin?

Första gången var det för mitt jobb, andra gången var det barnens far som fick ett jobberbjudande här när vi var på väg ifrån Slovakien. Nu arbetar jag på Ericsson här i Dublin.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag är en aktiv tjej som har svårt att sitta still, jag cyklar och springer på min fritid. Jag är social och engagerar mig gärna i olika aktiviteter, både professionella och fritidsaktiviteter.

 

Vad är din önskeaktivitet i SWEA?

Jag tycker vi har en bra spridning av aktiviteter, både för familjer och för vuxna. Det skulle vara trevligt att träffas lite oftare, för en middag eller annat, t ex om fler kom till SWEA Professionals after work som vi har tillsammans med Svenskar i Dublin varannan månad.
Är du medlem i några andra nätverk eller föreningar?

Jag är sitter i styrgruppen i Ericssons LMI Women’s Network, där vi arbetar mycket med CWIT – Connecting Women in Technology, och jag är även aktiv i Arthritis Ireland.

Har du någon hemlig talang?

Nej, ingen jag upptäckt än i så fall men vem vet..? 😊