Network Menu

Månadens Swea oktober 2017

Här presenterar vi SWEA-medlemmar på månadsbasis för att förbättra insynen i SWEA Irland som organisation och visa på vår bredd. I oktober introducerar vi Linnea O’Brien, styrelsemedlem och samordningsansvarig för julmarknadskommitten.

Berätta varför du blev medlem i SWEA och vad du tycker om föreningen

Efter att jag fått mina tvillingsöner och jag insett att jag bosatt mig för gott på Irland vart det plötsligt viktigt att knyta kontakt med andra Svenskor. Det är kul att umgås och prata Svenska och bra att barnen får höra mitt modersmål.

Varför flyttade du till Dublin?

Jag hade lessnat på Sverige och har alltid pratat om att vilja bo utomlands och bli riktigt flytande på Engelska. Efter att ha besökt en vän som just då bodde i Dublin tog det bara en månad så hade jag flyttat över. Jag föll för hur otroligt öppna och trevliga irländarna är. Sen är det så fint att bo i en stad så nära både havet och bergen, det är så lätt att få både stadsliv och natur.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag är ambitiös och tycker om när det går bra. Jag ger mig inte förrän jag är nöjd och pratar för mycket när jag blir nervös!

Vad är din önskeaktivitet i SWEA?

Jag hoppas på firande av semmeldagen som nästa nya aktivitet. Man vill ju gärna äta semlor.
Men jag skulle också väldigt gärna vara med på en öl/vin/champagne provning tillsammans med ett gäng Sweor, jag tror vi skulle ha kul.

Har du någon hemlig talang?

Jag tror alla vet att jag jobbat som kock och restaurang konditor så det är nog inte riktigt en dold talang att jag kan baka. Men jag är en hejare på att göra macarons och att spritsa tårtor 🙂

,