Network Menu

Månadens Swea september 2017

Här kommer vi att presentera SWEA-medlemmar på månadsbasis för att förbättra insynen i SWEA Irland som organisation och visa på vår bredd. I september introducerar vi Sara Ulfhielm Higgins, styrelsemedlem och ansvarig för SWEA Irlands jubileumsfest.

Berätta varför du blev medlem i SWEA

Vi flyttade till Dublin för dryga två år sedan, då min son just fötts. SWEA blev då en naturlig plats för mig att hitta nya bekanta. Vi träffas bland annat en gång i veckan på fikamorgon och dessa tillfällen har varit guld värda. Jag har hittat goda vänner och fått hjälp med att navigera det irländska samhället. Det är också en bra grupp för barnen att träffa andra svensktalande barn.

 

Varför flyttade du till Dublin?

Min man blev erbjuden arbete i Dublin samtidigt som vi väntade vårt första barn. Vi tyckte att det var en fantastisk möjlighet att få prova på livet i Dublin.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag är en kommunikatör som just nu tar tid till att ta hand om mina barn. Jag tycker att det är roligt att hela tiden utmana mig själv för att lära mig nya saker, såväl professionellt som privat. Jag tycker om att vara fysiskt aktiv och har provat de flesta sporter. Jag spenderar så mycket tid som möjligt utomhus och tar gärna långa promenader med familjen ute i Irlands vackra natur!

Vad är din önskeaktivitet i SWEA?

Just nu är min önskeaktivitet en fantastiskt rolig och välbesökt jubileumsfest! Det ska bli roligt att fira en sådan spännande organisation tillsammans med andra Sweor med vänner och andra som hjälper till att göra SWEA Irland så bra!

I våras ordnade jag en SWEA-delegation till VHI Women’s Minimarathon. Jag hoppas att vi kan ordna fler hälsorelaterade events framöver.

Är du medlem i några andra nätverk eller föreningar?

Inte just nu, men jag har tidigare varit aktiv i organisationer som främjar interkulturell förståelse och kvinnors ledarskap.