Network Menu

Månadens Swea november 2017

Här presenterar vi SWEA-medlemmar på månadsbasis för att förbättra insynen i SWEA Irland som organisation och visa på vår bredd. I november introducerar vi vårt senaste tillskott Hedvig Lundén-Welden som i år flyttade till Dublin från Seoul.

Berätta varför du blev medlem i SWEA och vad du tycker om föreningen

Jag blev medlem i SWEA i samband med att vi flyttade till Seoul, Sydkorea i augusti 2008.

För min och familjens del var SWEA närmast livsviktigt eftersom vi flyttade till ett asiatiskt land utan några som helst språkkunskaper i koreanska. Eller för den delen kännedom om koreansk kultur.

Jag har också haft förmånen att få vara med på några Regionmöten i Asien och ett Världsmöte i Bologna. Det är framför allt på dessa möten som man förstår SWEAs storhet och styrka. Världsvid vänskap mellan svenska kvinnor världen över är verkligen något enastående och unikt.

Varför flyttade du till Dublin?

Jag flyttade till Dublin i slutet av augusti i år tillsammans med min man Peter. Han är VD för LUAS här.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag skulle vilja beskriva mig själv som en social och utåtriktad person, med stor nyfikenhet på livet.

Vi har två vuxna söner. Nygifte Fredrik som bor och jobbar här i Dublin. Samt lillebror Jacob som gör sitt sista år på universitet i Madrid.

Vad är din önskeaktivitet i SWEA?

Jag skulle vilja föreslå två olika aktiviteter.

– Middag Surprise. Dvs en värdinna hittar någon bra krog. Bjuder in alla (med resp?) till en hemlig kväll. De som vill anmäler sig alltså, utan att veta var vi sedan ska äta en trevlig middag. En gemensam och närliggande mötesplats utses och sedan går alla till i samlad trupp till krogen. Var och en betalar sedan för vad som äts och dricks.

– SWEA Matlagning.

Kvällens värdinna förbereder meny och inköp av ingredienser. Sedan får alla anmäla sig till en rolig kväll av matlagning tillsammans. Alla deltagare betalar en slant till värdinnan som täcker inköp av ingredienserna.

Det är absolut inget krav på att vara ett proffs i köket, utan är helt inriktat på att ha en trevlig kväll där vi tillagar och äter en god måltid tillsammans.

Har du någon hemlig talang?

Min hemliga talang skulle ev kunna vara att jag har gjort tappra försök med oljemålning.