Network Menu

Månadens Swea april 2018

Här presenterar vi SWEA-medlemmar på månadsbasis för att förbättra insynen i SWEA Irland som organisation och visa på vår bredd. I april träffar vi Ulrika Forsman, styrelsens sekreterare.

Berätta varför du blev medlem i SWEA och vad du tycker om föreningen.

Jag blev medlem för att jag kände att jag saknade ett svenskt nätverk efter det att många av mina svenska vänner hade flyttat tillbaka till Sverige. Jag tycker SWEA är bra för att det ger ett utökat socialt skyddsnät där man kan få hjälp och tips när man bor i ett nytt land. Ännu viktigare blev detta när jag skaffade barn.

Varför flyttade du till Dublin?

Jag flyttade hit 2002 från Sverige. Min dåvarande pojkvän jobbade som arkeolog här och jag kom både för hans skull och för att få chansen att jobba inom arkeologin. Vi åkte hem till Sverige efter ca 6 mån, men förhållandet höll inte. Längtan till Irland och arkeologin blev för stark och efter 6 mån i Sverige var jag tillbaka i Dublin. Träffade min man här och resten är historia 🙂

Hur skulle du beskriva dig själv?

Nyfiken, optimist (inte när det gäller tid för jag hatar att vara sen), självständig, kan uppfattas som blyg av de som inte känner mig. Västerbottning i hjärta och själ!

Vad är din önskeaktivitet i SWEA?

Att SWEA Art startar upp igen i Dublin, Det fanns tidigare med Kari Rosvall som kontaktperson, men då hade jag små barn och ingen tid till syssla med konst eller konsthantverk.

Är du medlem i några andra nätverk eller föreningar?

Är medlem i några konsthantverksgrupper på Internet, men annars ingen förutom SWEA. Var medlem i Lottakåren innan jag flyttade hit permanent.

Har du någon hemlig talang?

Min förmåga att skapa med garn är ju inte vidare hemligt, men jag är rätt bra på Krokiteckning (dvs nakenmodeller), måla akvareller och på att göra palt och köttbullar!