Network Menu

Månadens Swea februari 2018

Här presenterar vi SWEA-medlemmar på månadsbasis för att förbättra insynen i SWEA Irland som organisation och visa på vår bredd. Först ut 2018 är vår ordförande Linda Sahlin McConnell.

Berätta varför du blev medlem i SWEA och vad du tycker om föreningen.

Jag har bott i Dublin sedan 90-talet och gick med i SWEA när jag fick mitt första barn 2002. Det var så skönt att umgås med andra svenskar, få prata svenska och dela erfarenheter.

Även om vi kan vara olika på många sätt- bakgrund, ålder, från olika platser i Sverige- så har vi så mycket gemensamt från vår uppväxt och våra värderingar. Tack vara SWEA har jag många fina vänner och ett stort personligt och professionellt nätverk. Det är en fantastisk förening på både lokal och global nivå.

SWEA Irland anordnar svenska evenemang som den årliga julmarknaden i Monkstown. Vi samarbetar med konsulatet, ambassaden, svenska skolan och svenska handelskammaren. Vi delar ut stipendium för att stötta studier av svenska språket och svensk kultur. Dessutom har vi alltid kul när vi träffas! Vi har olika aktiviteter varje månad och vi firar de svenska högtiderna tillsammans. Kräftskivan är alltid en av årets höjdpunkter!

Jag har haft turen att få vara med på flera av SWEAs regionmöten och ett härligt världsmöte i Perth i höstas, så jag har fått uppleva den här fina gemenskapen även på internationell nivå.

Varför flyttade du till Dublin?

De som känner mig vet att jag träffade Paul när jag var väldigt ung – på semester i Turkiet! Sen tog jag studenten, packade mina väskor och flyttade till Dublin. Nu är vi gifta och har tre barn tillsammans.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag skulle beskriva mig själv som social, positivt inställd, (oftast) välorganiserad och engagerad…. Jag tycker om att ha många bollar i luften, fast ibland kanske det blir lite väl många!  

Vad är din önskeaktivitet i SWEA?

Det ska bli spännande med en Style Workshop på Pamela Scott den 7:e februari, kul att testa något nytt. Vi har tidigare haft vinprovning, det skulle jag gärna ha på programmet igen! Dessutom ser jag fram emot fler aktiviteter med SWEA Professional, gärna en intressant föreläsning.

Är du medlem i några andra nätverk eller föreningar?

Jag har tidigare varit aktiv i CWIT (Connecting Women In Technology) och det var mycket inspirerande. Förutom SWEA är jag även medlem i SVIV (Svenskar i Världen).

Har du någon hemlig talang?

Jag är riktigt bra på att korrekturläsa – både på svenska och engelska. Jag kanske har missat mitt kall! (Det är bäst att det inte är några stavfel i den här texten!)