Network Menu

Månadens Swea januari 2019

Vi avslutade året 2018 med att växla några ord med Marina Berntson – SWEA Irlands kassör som har järnkoll på både siffror och pianotangenter.

Under rubriken ”Månadens Swea” presenterar vi varje månad en av våra medlemmar. På så sätt vill vi öka insynen i SWEA Irland som organisation och visa på vår bredd.

Har du missat någon tidigare månadens Swea? Klicka här för att läsa tidigare presentationer.

Berätta varför du blev medlem i SWEA och vad du tycker om föreningen?

Jag gick med i SWEA för att det känns väldigt viktigt att ha en anknytning till Sverige fast jag bor utomlands. Jag älskar att det finns andra människor i min närhet som förstår all glädje och alla utmaningar som kommer med att bo i ett annat land. Utöver det så är SWEA så bra på att arrangera tillställningar för att fira svenska högtider och kultur, det är ovärderligt för mig som inte skulle orka arrangera allt sådant själv just nu!

Varför flyttade du till Dublin?

Jag träffade min irländska make på semester för en herrans massa år sedan, när jag fortfarande var tonåring, och efter ett förhållande på distans på 6 månader så bestämde jag mig för testa att flytta till honom i Dublin. Nu har jag bott här nästan halva mitt liv, vilket känns lite overkligt!

Hur skulle du beskriva dig själv?

Både introvert och extrovert beroende på sammanhanget! Jag älskar musik, dans, hantverk, konst och att läsa böcker! Just nu är favoritsysselsättningen att umgås med barnen och maken så mycket jag kan.

Vad är din önskeaktivitet i SWEA?

Jag är väldigt nöjd med det som SWEA anordnar, men det vore roligt med mer musikaktiviteter om det fanns möjlighet.

Har du någon hemlig talang?

Jag älskar att spela piano och sjunga och hamnar ofta vid pianot på slutet av en utekväll. Då brukar jag runda av med några svenska dängor från 80- och 90-talet innan det är dags att gå hem!