Network Menu

Månadens Swea november 2018

I november säger vi hej till Karin van Lokhorst – Dublinbo sedan många år men relativt ny i SWEA. Hon har dessutom en ovanlig talang som passar bra för årstiden!

Under rubriken ”Månadens Swea” presenterar vi varje månad en av våra medlemmar. På så sätt vill vi öka insynen i SWEA Irland som organisation och visa på vår bredd.

Har du missat någon tidigare månadens Swea? Klicka här för att läsa tidigare presentationer.

Berätta varför du blev medlem i SWEA och vad du tycker om föreningen?

Efter att fått barn för nästan ett år sen så har jag plötsligt blivit mer svensk än någonsin! Genast blev det viktigt att fira midsommar och Lucia för att min dotter ska känna till svenska traditioner, något jag inte gjort på ganska många år. Då var det perfekt med SWEA som ordnar roliga aktiviteter med trevligt umgänge. Det är en jättebra förening inte bara för att fira svenska traditioner men också som nätverk för att träffa andra svenskar med olika bakgrund.

Varför flyttade du till Dublin?

Jag gillar irländares ganska avslappnade syn på livet, den sociala pubkulturen, och framför allt blandningen av människor från så många olika delar av världen i Dublin.

Jag åkte hit som 19-åring på språkkurs och flyttade lite fram och tillbaka några år efter det. Min sambo är härifrån och det var lättare för oss båda att få jobb här än i Sverige så vi hamnade här till slut (eller ja, tillsvidare i alla fall!).

Hur skulle du beskriva dig själv?

På jobbet brukar jag bli beskriven som lugn och tålmodig och det stämmer nog. Jag är rätt metodisk av mig och analyserar gärna innan jag börjar med något, må det handla om ett projekt på jobbet, att välja resmål eller lägga upp träning.

Privat beskrivs jag nog mer som lite rastlös, jag gillar att både resa och röra på mig och eftersom jag har ett kontorsjobb känns det viktigt för både kropp och huvud att träna när jag har möjlighet. Jag trivs bättre ute än inne och åker gärna till Wicklow mountains på helgen för att cykla eller tar mig till västkusten för att surfa. Fast på senare tid har det mest blivit vandring med bebis på ryggen.

Är du medlem i några andra nätverk eller föreningar?

Bara genom jobbet för tillfället där jag är med i vårt Green Team och vår Diversity group.

Vad är din önskeaktivitet i SWEA?

Det har varit jättemysigt att vara med på fika med andra mammor under min mammaledighet. Förutom det, så slår jag väl ett slag för någon utomhusaktivitet.

Har du någon hemlig talang?

Det hade bara blivit ett nej här om jag inte frågat min sambo och syster som var på besök. De sa båda ’du kan ju smälla löv!’. Hm, ja inte något att skryta med men jag kan få löv att smälla i händerna ganska högt. Inget jag haft större användning av i livet än så länge dock!