Network Menu

Månadens Swea oktober 2018

Här presenterar vi varje månad en av våra medlemmar. På så sätt vill vi öka insynen i SWEA Irland som organisation och visa på vår bredd.

Har du missat någon tidigare månadens Swea? Klicka här för att läsa tidigare presentationer.

I oktober träffar vi Johanna, hon är liksom septembers Swea relativt ny medlem. Johanna har redan hunnit hålla en härlig och mycket uppskattad bubbelprovning och vi hoppas att det blir fler!

Berätta varför du blev medlem i SWEA och vad du tycker om föreningen

Jag pluggade lite dubbelt under min studietid och hade möjligheten att göra min kandidatuppsats för Växjö universitet samtidigt som jag pluggade på en handelshögskola i Nice. Min uppsats handlade om varför det fanns fler kvinnliga chefer i Frankrike än i Sverige. Genom kontakter inom familjen kom jag i kontakt med en kvinna som sedan hjälpte mig att komma i kontakt med otroligt duktiga och framgångsrika svenska kvinnor som alla hade skapat sig en anknytning till Franska Rivieran. Samtliga nämnde att de kände varandra genom SWEA, så för mig blev det en självklarhet att jag också var tvungen att gå med och få nätverka med kvinnor jag annars inte skulle mött.

Jag tycker det är en fantastisk förening för jag lär känna personer som jag kanske i naturliga fall inte hade träffat. Att kunna få umgås och prata om samhället man bor i och byta erfarenheter och dela med sig av sitt nätverk är otroligt givande.

Varför flyttade du till Dublin?

Slumpen; Jag satt som VD för ett bolag ute på Djurgården som bland annat äger Cirkus och ABBA Museet och i arbetet att marknadsföra ABBA som varumärke och deras nya produkter så hade jag handlat in en digital plattform från ett Amerikanskt bolag som visade sig ha sitt Europakontor här i Dublin. Några månader efter att våra förhandlingar var klara blev jag uppringd och tillfrågad om jag inte skulle kunna tänka mig att komma över till Dublin och bygga upp bolagets Nordiska verksamhet.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag är en utåtriktad och nyfiken person som får energi av att göra nya saker och träffa nya människor.

Älskar att utmana mig själv oavsett om det är att bestiga ett nytt berg i Asien eller sänka handikapp på golfbanan.

Vad är din önskeaktivitet i SWEA?

Jag hade gärna åkt iväg en lördag eller söndag på någon heldagsutflykt och vandrat, eller sett nått utanför Dublin.

Har du någon hemlig talang?

Sabrera champagneflaskor med sked, kreditkort eller mobiltelefoner med kant går också bra.

Jag spenderar på tok för mycket pengar på denna ädla dryck som jag sällan har tid att att dricka men jag tänker att någon dag blir jag gammal och kanske inte kan röra mig så mycket och då kan jag om inget annat njuta av alla droppar jag sparat på mig genom livet.