Network Menu

Månadens Swea september 2018

Här presenterar vi SWEA-medlemmar på månadsbasis för att förbättra insynen i SWEA Irland som organisation och visa på vår bredd.

Vi inleder hösten med att möta Nina Churchill, en av våra allra nyaste medlemmar. Nina har 35 år i USA bakom sig men har nu bosatt sig i Dublin och vi hälsar henne varmt välkommen!

Berätta varför du blev medlem i SWEA och vad du tycker om föreningen.

Jag har bott i USA i 35 år och var med i SWEA New Jersey när jag kom och var medlem i 15 år. Sen blev det barn och jobb, och tiden gick. Jag ville vara med i SWEA Irland och få träffa svenskar och vara med på våra traditioner, umgås och få vara med och hjälpa till med lite saker som behövs.

Varför flyttade du till Dublin?

Jag flyttade naturligtvis till Dublin för en man – och så kom jag närmare Sverige efter så många år i USA! Jag är fortfarande i USA under fashion week och collage moves och fortfarande pga mitt jobb men spenderar min tid här i Dublin med att organisera mig och att ta vara på min tid. Att kunna vara ute på road trips runt Irland med mannen är en gåva. Jag älskar Irland.

Jag reser mycket för mitt jobb men när jag är Dublin är jag gärna i Wicklow Mountains för att komma ut. Jag är från Mora i Dalarna, så naturen betyder mycket för mig.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Oj oj, det är svårt. Det är många som har försökt under åren, det får bli på engelska : ) Right now I am a driven fashion philantropist that duly uses my fashion industry for the good. I own a foundation called Islandgar Foundation where we raise money and awareness about our waste on plastic and garbage and we turn into sustainable clothing! The clothing we make we donate money to charity for clean water. One helps the other.

I am an advocate for what we use and do every day affects our childrens health and environment.

Vad är din önskeaktivitet i SWEA?

Min önskeaktivitet för SWEA är att bara sitta ner och prata om allt. Våra medlemmar är så jätteintressanta.

Har du någon hemlig talang?

Hemlig talang! Hmmm, måste tänka på det! : )