Network Menu

Månadens Swea maj 2019

Tillbaka igen! Månadens Swea gör comeback och i maj träffar vi Sara Corcoran – som hamnade i Dublin istället för Barcelona.

Under rubriken ”Månadens Swea” presenterar vi varje månad en av våra medlemmar. På så sätt vill vi öka insynen i SWEA Irland som organisation och visa på vår bredd.

Har du missat någon tidigare månadens Swea? Klicka här för att läsa tidigare presentationer.

Berätta varför du blev medlem i SWEA och vad du tycker om föreningen?

Jag ville lära känna fler svenskar i Dublin helt enkelt. SWEA Irland är en jättetrevlig organisation som anordnar en bra blandning av aktiviteter för vuxna och barn. Jag måste bli lite modigare på att köra bil dock så att jag kan ta mig från norra sidan ner till södra sidan och delta i lite fler aktiviteter än vad jag gör nu!

Varför flyttade du till Dublin?

Jag och min kompis var här på semester i några dagar i början av en sommar för nu väldigt många år sedan. Vi skulle egentligen ha åkt till Barcelona men flygbiljetterna blev för dyra så det blev Dublin istället. Vi åkte tillbaka till Sverige och under den sommaren planterades idéen att vi skulle flytta hit. Vi skulle stanna i max ett år men jag träffade min blivande man och blev kvar lite längre än så.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag är snäll, lojal och lite långsam. Jag tycker om att vara hemma och ta det lugnt, och jag är kanske inte den mest äventyrslystna personen, men samtidigt är jag väldigt nyfiken och älskar att pröva nya saker. De senaste åren har jag mer och mer börjat älska att vara ute i naturen, och min nästa idé är att jag ska börja kallbada i havet.

Vad är din önskeaktivitet i SWEA?

Gärna lite mer på den norra sidan! Jag älskar midsommarfirandet i Wicklow som anordnas varje år så kanske något liknande.

Har du någon hemlig talang?

Jag är väldigt bra på att flyta på vatten, jag kan ligga still hur länge som helst. Och det behöver inte vara saltvatten, en pool går lika bra.