Network Menu

SWEA Professional Ireland

SWEA Professional

SWEA Professional är en intressegrupp inom SWEA som grundades 2010 av SWEA San Francisco, en avdelning som hade stor efterfrågan på aktiviteter med fokus på karriärfrågor och yrkesliv. Intresset blev stort i SWEA-avdelningar över hela världen och flera nya grupper startas upp varje år.

SWEA Professional erbjuder allt från föredrag till nätverksträffar och studiebesök på olika företag och arbetsplatser.

SWEA Professional Ireland

År 2016 startade vi SWEA Professional Ireland som en intressegrupp för våra medlemmar. Vi tycker det är viktigt för SWEA att växa och utvecklas som organisation, både för nuvarande medlemmar och för att nå ut till nya målgrupper. Vi är en liten men entusiastisk grupp som nätverkar och diskuterar karriär, yrkesliv och personlig utveckling.

Vi arrangerar olika aktiviteter under året med föreläsare och ‘workshops’, både på svenska och engelska. Tidigare event har erbjudit rekryteringstips, ‘career coaching’ och oberoende pensionsrådgivning. Dessutom fick vi chansen att diskutera Brexit och svensk-irländska relationer med dåvarande svenska ambassadören Anna Brandt (numera Sveriges ambassadör till OECD).

Ibland bjuder vi in till After Work och träffas på en pub för att umgås och nätverka, kanske med ett speciellt tema att diskutera. Vi har även haft AW i samarbete med Facebookgruppen Svenskar i Dublin, som ett sätt att nå ut till fler svenskar som bor och arbetar i Dublin.

Flera av våra nätverksträffar har hållits på svenska konsulatet i Dublin och nu under Corona-tider har vi anordnat flera digitala event. Eva Larsson bjöd på ett ‘Rock your profile’ event, där vi fick bra tips på hur vi kan optimera våra LinkedIn-profiler och bygga ut vårt digitala nätverk.

Personal Branding

Marjolein van Luijken

Till vårt senaste digitala event bjöd vi in Marjolein van Luijken, som är baserad i Amsterdam. Marjolein höll ett mycket intressant föredrag om Personal Branding och hur vi kan utveckla vårt personliga varumärke – både online och offline. Till det här föredraget hade vi bjudit in andra SWEA-avdelningar och det var Sweor från fyra olika avdelningar som var med online.

Varför är det då viktigt att fundera på sitt personliga varumärke, sin egenreklam? Marjolein pratade om det första intrycket, hur vi kan uppfattas på nätet och vilken bild vi vill förmedla. Hur kan vi bäst kommunicera vår personlighet, erfarenhet och ambitioner? Vad bör vi tänka på när vi bygger ut vårt digitala nätverk?

Vi diskuterade olika sätt att engagera sig online för att skapa ett starkt självbeskrivande varumärke. Vi pratade även om hur vi kan använda oss av det ‘offline’ – när vi kan vara ute och nätverka och mötas fysiskt igen. Dessutom fick vi lära oss om hur vi kan förbättra vår “SSI” (Social Selling Index) på LinkedIn – något som många av oss inte kände till sedan tidigare!

Det var en intressant och inspirerande kväll, både Marjoleins presentation och en givande diskussion och pratstund efteråt, oss Sweor emellan.

Följ Marjolein på LinkedIn så kan du också få lite bra tips!

Text: Linda Sahlin McConnell och Sara Reby


Hitta SWEA Professional på Facebook!
SWEA Professional Ireland
SWEA Professional Worldwide

Läs mer om SWEA Professional på SWEA Internationals hemsida
SWEA Professional Worldwide finns även på LinkedIn

 

, ,