Network Menu

Vinprovning online – 23 juli

I veckan passade vi på att ha sommarens vinprovning. Med gällande läge fick det bli deltagarnas val av viner som tog oss igenom temat sommar. Vi testade rosé och vitt och började vår resa på Frankrikes sydkust. Sen bar det av vidare – vissa hade valt att stanna i Frankrike medan andra bjöd oss på en resa till både Sydamerika och Nya Zeeland. Stort tack till vår duktiga sommelier Johanna och programgruppen för en supertrevlig kväll!

Datum/Tid
Datum: 2020-07-23
Tid: 19:30


 

Till denna provning vänder vi agendan till alla er deltagare!

Era vinval och snacks får visa riktning vart vi hamnar. Nedan har vi listat några druvor och vinsorter vi ber er ha redo till denna provning. Storlek på flaskan eller om det är stilla eller mousserande har ingen betydelse, ta det du själv tycker bäst om! Era personliga preferenser kommer få styra vad vi lär oss.

För att delta behöver du:
 •  Valfritt snacks och tilltugg
 •  Vatten
 •  Fem sorters viner enligt följande förslag:
  1.  Rosé – Côtes de Provence
  2.  Rosé – vad som helst men inte Côtes de Provence
  3.  Vitt – Sauvignon Blanc från Nya Zeeland, Sydafrika eller Australien
  4.  Vitt – Sauvignon Blanc från annat land än förra flaskan
  5.  Joker! Vitt eller rosé, ta en personlig favorit!

Blanda gärna era flaskor mellan ekkork och skruvkork, allt med skruvkork håller upp till 10 dagar, bara den står kallt. Flaskans storlek har ingen betydelse så det går jättebra att blanda. Har ni något spännande ni dricker tidigare under veckan går det jättebra att spara en liten slatt till vår joker.

Var: Online via Zoom
Värdinna: Johanna Mattsson
Anmälan: Skicka din anmälan till anmalan@sweairland.org senast 22 juli

Vid anmälan skickar vi en länk till ett Facebook-event för den här aktiviteten där vi kan dela tips på var vi hittar de vinsorter som behövs och kan prata ihop oss med grannar och Sweakompisar som vill dela vinflaskor eller sitta tillsammans på kvällen!

Hälsningar
Elin, Eva, Johanna, Maria och Sara, Programkommittén