Network Menu

Från första utkast till färdig bok

Susanne O’Leary

Tjugo förväntansfulla och nyfikna deltagare från SWEA-avdelningar över hela världen lyssnade till nyblivna Swean Susanne O’Leary under ett webbinarium anordnat av SWEA Irland den 15 april.

Från Stockholm till Tipperary och vidare

Susanne är en framgångsrik svensk författare, gift med en irländsk man, och bosatt i County Tipperary, Irland sedan 2002. Hon har skrivit över 30 böcker i olika genrer, samtliga på engelska, bland annat Swedish for Beginners som utspelar sig i Stockholm och the Sandy Cove Series som utspelar sig på Irland. De flesta böcker är romantisk skönlitteratur med inspiration från platser där Susanne har bott eller vistats; Kerry och Tipperary på Irland men även bland annat Frankrike och Sverige. Hennes böcker är framför allt framgångsrika i USA, eftersom så många amerikanare har irländsk bakgrund.

Susannes författarresa

På webbinariet berättade Susanne om sitt liv och hur det kom sig att hon började skriva. Hon beskrev sin författarresa och hur och när hennes böcker och bokserier kom till. Hon beskrev hur man kan gå tillväga för att få en bok publicerad, hur man kan marknadsföra och tjäna pengar på sitt skrivande.

Den dryga timmen avslutades med en frågestund, och många av deltagarna passade på att ställa frågor. Hur börjar man? Hur mycket skriver du? Kan man bara skicka in en bok till ett förlag? Hur ska man tänka när man planerar en bok? Var får du inspiration från?

Allt är möjligt!

Webbinariet var mycket intressant och inspirerande, och det var nog många av oss som gick därifrån med en drömmig känsla av att allt är möjligt, och ”man kanske skulle ta och försöka skriva en bok ändå”.

Tusen tack till Susanne för din tid och din öppenhjärtliga information!

Anna Dahlgren, SWEA Irland

Läs mer om Susanne O’Leary, hennes böcker och författarskap på www.susanne-oleary.co.uk

Missade du webbinariet men vill se det i efterhand? Medlemmar i SWEA Irland kan se inspelningen via vår slutna Facebookgrupp. SWEA-medlemmar från andra avdelningar kan höra av sig till program(Byt ut den här parantesen till @)sweairland.org för att få länken.

 

, ,