Network Menu

SWEA Irland – Nationaldagsfirande online

Datum/Tid
Datum: 2020-06-05
Tid: 20:00


Hej alla Sweor!

Nästa fredag planerar Swea Irland att fira Nationaldagen lite i förskott. Vi kommer att köra igång klockan 20.00 på kvällen och hålla på tills vi inte orkar längre! Det kommer bli ett Sverigequiz där ni till exempel kommer få testa hur bra ni känner till våra svenska ordspråk, hur belästa ni är på svenskt hantverk och vad vet ni egentligen om nationaldagen som sådan

Zoom länk skickas ut vid anmälan som görs till; anmalan@sweairland.org senast den 4 juni.

Eftersom vi inte kan ses fysiskt och bjuda varandra på godsaker kommer här lite inspo till vad ni kanske vill äta och dricka när ni firar! Till exempel blommar fläderbuskarna precis överallt och ett glas fläderbubbel skulle kanske inte sitta helt fel kvällen till ära! Här finns två kul recept att prova!

Det finns också en officiell Nationaldagsbakelse, här hittar du recept, men eftersom svenska jordgubbar bara finns i Sverige och vi inte är där just nu följer nedan recept och instruktion på hur ni kan baka en riktigt snygg, lyxig bakelse med nationaldagssmaker av sånt som finns runt omkring oss här på ön!

 

Specialpåhittad nationaldagsbakelse 2020 för SWEA Irland!

Det är en portionsstor pavlova med fyllning av fläder, citron och rabarber, en sån dessert som både låter, ser och verkar mycket mer avancerad än den är! Flera delar kan du hoppa över eller byta ut, för den tar ett tag att göra även om den inte är särskilt svår 😊 Receptet hittar du här!

Hoppas vi ses nästa fredag!

Hälsningar Programgruppen